Nieuws & Blogs

Unit4 Multivers Online realiseert online bankenkoppeling voor Triodos Bank

Applicatie ontwikkeld na feedback van zakelijke klanten en accountancykantoren

Utrecht, 

Unit4 maakt een online bankenkoppeling tussen Triodos Bank en Unit4 Multivers Online mogelijk. Doordat de applicatie automatisch bankafschriften inleest en het boekhoudsysteem deze vervolgens automatisch afstemt met openstaande posten, zijn ondernemers minder tijd kwijt aan hun financiële administratie. Openstaande rekeningen kunnen eenvoudig semi-geautomatiseerd worden verwerkt, waardoor er altijd zicht is op een actueel banksaldo. Vanaf vandaag is deze oplossing gratis beschikbaar voor alle zakelijke klanten van Triodos Bank in combinatie met Unit4 Multivers Online.

Klanten van Triodos Bank kunnen op deze manier eenvoudig hun boekhouding regelen met Unit4 Multivers Online. Betalingen en ontvangsten worden dagelijks opgehaald bij Triodos Bank en worden vervolgens verwerkt in het boekhoudpakket. Tegelijkertijd kunnen er vanuit Unit4 Multivers Online incasso- en betaalopdrachten als batches worden aangemaakt om handmatig in te lezen in Zakelijk Internet Bankieren van Triodos Bank. Deze worden direct verwerkt, zonder handmatig betalingen en incasso’s over te typen.

Overbodig werk verleden tijd

“We kregen van een aantal accountancykantoren en zakelijke klanten het verzoek of er ook een bankenkoppeling mogelijk was met Triodos Bank. Dat geeft hen namelijk een veel beter inzicht in hoe hun klant er financieel voor staat. Doordat de koppeling het banksaldo dagelijks bijwerkt, kijken de accountants en hun klanten, de ondernemers, altijd naar een actuele situatie. Dit betekent voor accountants een veel groter gemak, maar ook voor de ondernemers zelf. Zij kunnen nu hun tijd efficiënter indelen en zich bezighouden met werkzaamheden die het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Daar worden we allemaal beter van”, aldus Joris Lans, Projectmanager en Business Analist bij Triodos Bank.

“Voor de ondernemer betekent dit het einde van data handmatig en dubbel moeten invoeren. Hierdoor wordt de kans op fouten minimaal en is het banksaldo van de ondernemer altijd up-to-date”, vertelt Kuno Klumpers, Senior Product Manager bij Unit4. “Het bijzondere aan deze samenwerking is dat het verzoek voor deze koppeling in eerste instantie van accountants afkwam. Ze zien namelijk dat steeds meer bedrijven een zakelijk rekeningnummer afsluiten bij Triodos Bank. Wij vinden het belangrijk om naar de markt te luisteren en onze oplossingen hierop te verbeteren. Hierdoor kunnen accountants beter hun werk doen en houden ondernemers meer grip op hun financiën. Tevens houden ze tijd over voor hun grote passie: ondernemen. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait.”

Over Triodos Bank

Triodos Bank, opgericht in 1980, is uitgegroeid tot een referentiepunt voor duurzaam bankieren wereldwijd. Triodos Bank is een onafhankelijke bank die staat voor duurzaam en transparant bankieren. In de ogen van de bank hoeft aandacht voor mens en milieu niet haaks te staan op een goed financieel rendement. Integendeel, de bank is ervan overtuigd dat deze aspecten elkaar op termijn versterken. Triodos Bank heeft vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en een agentschap in Frankrijk. De bank is wereldwijd een autoriteit op het gebied van microfinanciering in ontwikkelingslanden, Centraal-Azië en Oost-Europa.

Voor meer informatie: https://www.triodos.nl/, https://dekleurvangeld.nl en https://www.facebook.com/TriodosBanknl/

Mediabibliotheek

Social Media

Contact

Marije Dippel

Communications Manager

marije.dippel@unit4.com

Twitter