Nieuws & Blogs

Infographic: ondernemer levert in op privétijd

Unit4 ondersteunt ondernemers met werk-privébalans

Sliedrecht, 

Tijd is een van de grootste vijanden van ondernemers. Nog even een telefoontje tijdens de lunch, een factuur sturen na het avondeten of de mail checken tijdens een weekendje weg. Om nog maar te zwijgen over de boekhouding. Ze werken steeds langer door, tot de balans tussen werk en privé zoek is.

Door ondernemers slimme tips en tools aan te bieden, helpen we hen weer grip te krijgen op hun werk-privébalans. Dat geeft ze niet alleen meer rust, het helpt ze ook succesvollere ondernemers te worden. Een goede balans tussen inspanning en ontspanning heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Bewezen voordeel op de concurrentie: door werkstress te voorkomen, blijf je scherp en kan je met rust in je hoofd op creatieve wijze je klanten benaderen.
  • Meer plezier in hun werk: werkplezier zorgt voor meer motivatie bij de ondernemers én hun personeel. Dit draagt bij aan een succesvolle onderneming.
  • Een bruisend privéleven: het leven van een ondernemer draait niet alleen maar om zijn/haar bedrijf. Door te genieten van andere zaken in het leven komen ze vol inspiratie en energie terug op kantoor.

Ondernemer geeft bedrijf voorrang

Om ondernemers te kunnen helpen met hun werk-privébalans, hebben Agency No9 en Unit4 onderzoek gedaan naar de huidige balans van 300 ondernemers. Uit dit onderzoek blijkt dat ondernemers hun bedrijf vaak voorrang geven op hun privéleven. 60 procent van de zzp’ers en 71,5 procent van de ondernemers met personeel gaan liever aan het werk dan dat ze tijd vrijmaken om iets voor zichzelf te doen. Bij werknemers is dit juist andersom; 63 procent van de respondenten in loondienst kiest privé boven werk.

Vooral in de horeca, het onderwijs en industrie is de balans ver te zoeken. In deze branches zijn ondernemers het meest geneigd om (veel) meer tijd te besteden aan hun bedrijf. In de persoonlijke dienstverlening, ICT-dienstverlening en financiële dienstverlening gaat het een stuk beter; deze branches zijn het meest in balans.

(Financieel) gezond?

Ondernemers geven veel om hun eigen bedrijf. Zo veel, dat 63 procent van de ondernemers liever naar de accountant gaat dan de huisarts. De financiële gezondheid van hun bedrijf is voor hen belangrijker dan hun eigen gezondheid. Nog een opvallende uitkomst: 61 procent van de ondernemers vindt zijn grootste klanten zelfs belangrijker dan zijn eigen vrienden.

Wil jij weten wat we nog meer hebben onderzocht? Download de infographic om alle resultaten van het onderzoek door WerkofPrive.nl te zien.

 

Tijd besparen met de juiste tools

WerkofPrive.nl is hét startpunt voor ondernemers die met slimme tips meer willen bereiken met minder werk. Zo houden ze meer tijd over voor hun werk én privéleven. Een van de manieren om tijd te besparen is het verminderen van standaardprocessen, zoals het makkelijker maken van de administratie. Door het gebruik van de juiste tools, die administratieve taken uit handen nemen, heb jij tijd over voor je privéleven. Bijvoorbeeld een app om een bonnetje of declaratie direct digitaal te laten verwerken. Of de koppeling met de KvK waardoor je als gebruiker direct toegang heb tot alle bedrijven in Nederland en snel nieuwe relaties aan kan maken.

Wil jij meteen aan de slag met een tool waarmee je tijd bespaart op je administratieve processen? Probeer de Unit4 Multivers Management Monitor 30 dagen gratis.

 

Mediabibliotheek

Social Media

Contact

Marije Dippel

Communications Manager

marije.dippel@unit4.com

Twitter